huismerken airco en ventilator bol.com en coolblue

De huismerken van Mediamarkt, Coolblue en Bol.com

Mediamarkt, Coolblue en Bol.com beschikken elk over een huismerk mobiele airco. Dit is een mobiele airco die door een onderneming speciaal voor Mediamarkt, Bol.com en Coolblue ontwikkeld zijn. Bij Bol.com is het Bodin, bij Coolblue Fuave en bij Mediamarkt OK en Koenic. Fuave van Coolblue heette vroeger Bluebuilt.

Bodin van Bol.com

Het huismerk van Bol.com is nog recent, nog maar van dit jaar. De producent is Smartwares Group dat ook Tristar in handen heeft.

Ventilatoren Bodin

Het merk Bodin heeft in zijn aanbod: 2 vloerventilatoren, 4 tafelventilatoren, 6 statiefventilatoren en 4 torenventilatoren. In de reviews scoren de tafel-, vloer- en statiefventilatoren zeer goed (4 tot 5 sterren), maar de torenventilatoren scoren ondermaats, met uitzondering van het model 354142 (4 sterren). Alle toestellen zijn scherp geprijsd ten opzichte van de concurrentie.

Bodin 354061 - Statiefventilator
Statiefventilator Bodin 354061 en vloerventilator Bodin 354215

Bodin 354215 - Boxventilator

Naar Bodin ventilatoren

Mobiele airco’s Bodin

Bol.com komt met 7 mobiele airco’s en één raamafdichtingskit van Bodin. De koelingscapaciteit varieert tussen de 5000 BTU (koelt ruimtes met hoge warmtelast tot 11m 2 en met lage warmtelast tot 18m2) en 14000 BTU (koelt ruimtes met hoge warmtelast tot 32 m2 en met lage warmtelast tot 51m2). Ze behoren tot energieklasse A. Qua prijs zijn de mobiele airco’s concurrentieel: in de categorie 5000 BTU is de Bodin 22.352005 de goedkoopste. De Bodin 22.352010 10500 BTU moet de duimen leggen de Tristar AC5531 om de goedkoopste te zijn. Bij de mobiele airco’s met de grootste koelcapaciteit, 14000 BTU is het hoogste model bij Bodin, zijn de toestellen is de Eurom PAC 14.2, Gutfels CM81455WE en Tecnolux JC14HA20A 545 goedkoper. Het hoogste model van Bodin (14000 BTU) is even krachtig als de hoogste modellen bij de Fuave mobiele airco’s van Coolblue.

Bodin 22.352007 - Mobiele airco

Je kan echter een extra korting krijgen op de Bodin toestellen als je Select-lid bent bij Bol.com. Voor de reviews is het nog een beetje afwachten. Bij de reviews die er nu al op staan, varieert de score tussen de 4 sterren en 3 sterren, naargelang het model. Uit de gegevens kan je wel afleiden dat de mobiele airco’s qua energieprestatie, geluidsniveau of functies. Het is vooral de prijs die opvalt, vooral in het lagere segment en de middenmoot. Je kan bij je mobiele airco ook een raamdichtingskit van Bodin zelf bijkopen. Bol.com heeft het meest uitgebreide assortiment mobiele airco’s om uit te kiezen, wat de taak om te vergelijken niet gemakkelijk maakt.

Naar mobiele airco’s van Bodin

Naar mobiele airco’s en ventilatoren van Bodin

Fuave van Coolblue

Met een naam als Coolblue verwondert het me niet dat zij zich op de koelingsmarkt begeven, zij zijn het praktisch verplicht door hun naam: to cool, om te koelen. Coolblue heeft in zijn huismerk maar liefst 20 ventilatoren en 9 mobiele airco’s ter beschikking. Er zijn 7 torenventilatoren, 6 statiefventilatoren en 4 tafelventilatoren en 3 vloerventilatoren. Het is niet te verwonderen dat soms het merk Fuave ‘Coolblue’s keuze’ is: bij de mobiele airco’s 2 keer Fuave en 1 Honeywell mobiele airco, bij de ventilatoren 4 keer Fuave en 2 keer een Solis ventilator. Alle modellen van Fuabe bespreken zou te ver leiden, dus beperk ik me tot een opsomming van de toestellen die ‘Coolblue’s beste keuze’ zijn.

Ik haal er de beste keuzes van Fuave eventjes uit:

Fuave ventilatoren

FUAVE SV1010 WIT

Fuave SV1010 Wit Main Image

Een oscillerende ventilator zonder timer.
Scoort bij de reviews 8,5/10 bij 100 reviews op moment dat ik deze blogpost maak

FUAVE TV1010 ZWART

Fuave TV1010 Zwart

Een torenventilator met timer, zonder afstandsbedieing
Scoort bij de reviews 8,9/10 op 89 reviews op moment van deze blogpost

FUAVE FV 5010 ZWART

Fuave FV5010 Zwart

Een zelfdraaiende tafelventilator zonder afstandsbediening en timer
Scoort bij de reviews 9/10 op 14 reviews op moment van deze blogpost

FUAVE VV3010

Fuave VV3010 Chrome Main Image

Een vloerventilator zonder timer of afstandsbediening
Scoort bij reviews 8.8/10 bij 48 reviews op moment van deze blogpost.

Alle toestellen scoren dus goed bij de gebruikers. Als je beter kijkt, zie je wel dat de Fuave torenventilators bijvoorbeeld een groter geluidsniveau hebben dan hun concurrenten: Fuave tussen 57,11 en 55,7 dB, de Dyson doet het slechter met 62 dB, maar de Solis ventilator maar 44 dB, de Honeywell 47 dB, de Stadlerform 52 dB. Dus vergelijken met andere merken om een ventilator te vinden die bij jou past, is hoe dan ook aan te raden.

De prijzen van de Fuavetoestellen zijn echter zeer voordelig in vergelijking met hun concurrenten. De prijs-kwaliteit zit goed voor degelijke toestellen.

Naar Fuave ventilatoren

Fuave mobiele airco’s

Er zijn twee Fuave mobiele airco’s uitverkoren als Coolblue’s beste keuze, naast een Honeywell mobiele airco. Het gaat om volgende modellen:

FUAVE ACB14K01

Fuave ACB14K01

Koelt tot 40 m3 in goed geïsoleerde ruimtes en 26 m3 in slecht geïsoleerde ruimtes. Met timer en afstandsbediening. Energieklasse A.
Scoort op reviews 7,8/10 op 42 reviews op moment van deze blogpost.

FUAVE ACB07K01

Fuave ACB07K01 Main Image

Koelt tot 20 m3 in goed geïsoleerde ruimtes, tot 13m3 in slecht geïsoleerde ruimtes. Thermostaat om temperatuur af te stellen, afstandsbediening, wel redelijk luid.
Scoort op reviews 7,7/10 op 156 reviews op moment van deze blogpost.

Als conclusie kan ik stellen dat ik vooral de ventilators van Fuave mooi van design vind. De toestellen van Fuave zijn degelijk, scoren in de reviews redelijk goed (de ventilatoren beter dan de mobiele airco’s) en zijn qua prijs voordelig, zodat je een aankoop kan overwegen. Het loont niettemin de moeite om met andere ventilatoren en mobiele airco’s te vergelijken omdat deze soms kenmerken hebben die jouw voorkeur wegdragen (stiller bijv.), zodat je een ventilator of mobiele airco volgens jouw wensen bezit.

Naar Fuave mobiele airco’s

Naar Fuave mobiele airco’s en ventilatoren

OK van Mediamarkt

Mediamarkt heeft verschillende huismerken. Bij de mobiele airco’s en ventilatoren gaat het om OK en Koenic. Wat is het verschil? Over OK zegt de elektronicagigant het zelf als volgt: “goedkope instapmodellen”. Dus prijsgunstige modellen van mobiele airco’s en ventilatoren. Koenic is dan weer een lijn van hoogwaardige huishoudtoestellen.

Ventilatoren van OK en Koenic

Mediamarkt heeft 4 OK ventilatoren en 3 Koenic ventilatoren. Het Ok-gamma bestaat uit een pocketventilator, een tafelventilator, een torenventilator en een statiefventilator. Het Koenic-gamma uit een torenventilator, een statiefventilator en een vloerventilator.

De statiefventilator van OK is wellicht de goedkoopste op de markt: maar 19,99 euro (OSF 4331W). Zijn broertje van het huismerk Koenic kost dan weer 54,99 euro, maar het design is mooier en hij is iets fijner en eleganter. Hetzelfde met de torenventilatoren: de OK torenventilator kost 34,99 euro, wat goedkoop is voor een torenventilator, de Koenic torenventilator kost 74,99 euro. Maar de pocketventilator trok mijn aandacht en die wou ik iets nader bekijken:

OK Pocketventilator

Foto: Mediamarkt

Een pocketventilator is een kleine ventilator die, zoals je het zegt in een jaszak past. De afmetingen zijn 3,7 cm breedte en 11 cm hoogte. Hij weegt 600 gram en werkt op batterijen. Garantie van 2 jaar. Prijs: 2,99 euro. Voor die prijs kan dit kleine ding handig van pas komen in een hittegolf. Al wat enige verkoeling biedt, is meegenomen. Idee voor een relatiegeschenk aan je medewerkers?

Naar Mediamarkt voor de OK pocketventilator.

Naar Mediamarkt voor ventilatoren OK
Naar Mediamarkt voor ventilatoren Koenic

Mobiele airco’s van OK (+ Koenic)

Mediamarkt heeft 3 types mobiele airco’s in haar huismerk OK, bij één mobiele airco staat zowel OK als Koenic vermeld. Eén mobiele airco met een koelcapaciteit van 7000 BTU, eentje met 8000 BTU (Koenic+OK) en de kleinste mobiele airco voorziet een koelcapaciteit van 5000 BTU. Ik neem er deze kleine mobiele airco uit: de OK OAC520.

OK Mobiele airconditioning A (OAC 520)
Foto: Mediamarkt

Hij heeft ook een verwarmingsfunctie, dus koelt niet alleen maar. Geschikt voor ruimtes tot 17,3 m2 met twee snelheden. Zijn geluidsniveau valt ook mee: 63 dB. Energieklasse A. Compact in afmetingen: 32 cm breedte, 62 cm hoogte en 34 cm diepte. De prijs bedraagt 249 euro voor deze compacte mobiele airco.

Naar Mediamarkt voor de OK OAC520.

Naar Mediamarkt voor alle mobiele airco’s van OK

Lees ook:

Krëfel en Coolblue bieden 5 jaar garantie op mobiele airco’s van De Longhi
Voordelige mobiele airco’s onder de 200 euro

Als je deze info nuttig vond, dan kan je me altijd trakteren op een virtuele koffie via https://ko-fi.com/allesinjekot.

Deze website bevat affiliatelinks. Als je op een affiliatelink klikt, verandert dit niets voor jou maar verdien ik een commissie als je iets koopt voor mijn inspanningen. Dit verandert niets aan mijn oordeel: op deze website staan zowel berichten met affiliatelinks als berichten zonder affiliatelinks om jullie te informeren als affiliatelinks.