tips voor de airco van je wagen

Hoe gebruik ik het aircosysteem van de auto het best?

Er is een hittegolf aangekondigd. Dus wil je het ook in je auto koel hebben. Daarvoor moet je een airco in je wagen hebben. Dat maakt het rijden prettiger en comfortabeler. Het is bovendien veiliger: als het te warm is in je wagen gaat de concentratie omlaag en stijgt het risico dat de chauffeur indommelt.
De droge aircolucht zorgt ook voor een betere ontwaseming van je ruiten als het buiten vochtiger is (bijv. regen of meerdere personen in de wagen).

Meestal is de lucht van de airco zuiverder dan zonder airco, zeker op plaatsen met luchtvervuiling (autosnelweg), want de filters blokkeren fijne stofdeeltjes, maar ook allergenen en pollen.

Maar hoe koel ik mijn wagen het best met het aircosysteem?

5 tips hoe je het aircosysteem het best gebruikt

1. Het temperatuursverschil mag niet te groot zijn

Het is niet gezond om een te groot verschil te hebben tussen de temperatuur in je wagen en de buitentemperatuur. Zorg ervoor dat er maar maximaal 5-6 graden verschil is. Gewoonlijk is 21 graden een temperatuur die als ‘aangenaam’ ervaren wordt. Zorg er in ieder geval voor dat de temperatuur niet lager is dan circa 20 en niet hoger dan 26 graden Celsius. De relatieve luchtvochtigheid kan het best tussen 35 en 65 procent liggen. De luchtbeweging in het voertuig door de airco (het blazen) moet zo laag mogelijk gehouden worden, omdat aanhoudende tocht al snel chronische stijve spieren veroorzaakt. Je richt de airco best omhoog naar het dashboard zonder dat er in je gezicht kan geblazen worden.

2. Doe eerst je ramen open om de warme lucht eruit te laten

Als je in een hete wagen stapt, ga je in warme lucht zitten. Voor je airco is het heel lastig om deze warme lucht te koelen. Dus het best vertrek je met eventjes je ramen open zodat de warme lucht eruit kan. Schakelt je airco in en zet u de ventilator op circulatiestand. Eens het koel is mag de luchtcirulatie uit. Laat je je ramen volledig open, bijv. op de autosnelweg, dan verbruik je meer brandstof. De turbulenties remmen ook je wagen af, zodat hij meer energie nodig heeft om dezelfde snelheid te halen. Dit effect merk je wel maar vanaf 100 km/uur. Let er ook op dat de airco wel verse lucht binnentrekt (niet op de stand waarbij de lucht uit de wagen zelf komt). Doe wel uiteindelijk je ramen dicht.

3. Zet je airco niet op het maximum

Je airco direct op het maximum zetten is niet goed. Vaak wordt de airco op warme dagen op zijn maximum gezet, waarna de airco terug uitgeschakeld wordt als het fris is. Dit is niet efficiënt voor de airco, maar ook niet gezond. Je zet je airco best vooraf op de gewenste temperatuurstand. Op de automatische stand werkt je airco het efficiëntst en het zuinigst.

4. Schakel de airco in je wagen tijdig uit

Ben je maar een vijftal minuten verwijderd van je eindbestemming? Schakel de airco dan al uit. Zo kan je lichaam langzaam wennen aan de warmere temperatuur en vochtiger lucht buiten. Je voorkomt hiermee ook onaangename geurtjes in je wagen omdat het vocht en de condens in je aircosyteem kan opdrogen. Schimmels en bacteriën hebben in een droog systeem minder kans zich te ontwikkelen.

5. Gebruik je airco niet enkel in de zomer

Een airco moet regelmatig kunnen werken. Dus is het belangrijk dat je er ook in de winter gebruik van maakt. Dit voorkomt het uitdrogen van afdichtingen. Het circuleren van het koelmiddel houdt ook de compressor in goede staat. Het is de beste manier om herstellingen te vermijden. Bovendien helpt de airco je ramen te ontwasemen.

Is een airco in de wagen gezond?

Wie een airco in zijn wagen gebruikt, is die wel goed bezig? Is het gebruik van de airco in de wagen wel gezond? Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Ik som ze op.

1. Geur van de airco van je auto

Veel autobezitters klagen over de lucht in hun wagen door de airco. Ze zeggen dat de lucht muf ruikt. Dit kan te maken hebben met de bouw en werking van het airosysteem. Dit is een probleem dat niet het verbonden is met een bepaald automerk. Het probleem komt van de verdamper, die koel, vochtig en donker is, een ideale broedplaats voor bacteriën en schimmels. Het zijn deze bacteriën en schimmels die zorgen voor de muffe geur. Vandaar dat het belangrijk is om je airco uit te zetten vooraleer je thuis komt, zodat het systeem goed kan drogen (zie hierboven). Ook tijdig onderhoud is belangrijk.

2. Legionella

Soms denken mensen dat de airco in een auto gevoelig is voor de legionella-bacterie. Dat is niet waar. Een aircosysteem in een wagen werkt niet met een watervernevelaar, dus is er geen gevaar voor de legionella-bacterie.

3. Vervuilde lucht

Vooraleer de buitenlucht via je aircosysteem de wagen binnenkomt, wordt ze gefilterd. Als je je aircosysteem niet goed onderhoudt, dan zijn de filters vuil en kunnen stofdeeltjes, bacteriën, pollen en andere ziektekiemen binnen komen via de airco. Bij onvoldoende onderhoud nestelen schimmelen en bacterieën zich in de verdamper van je aircosysteem en op de lamellen van de airco om op die manier de auto te worden ingeblazen. Voldoende onderhoud is dus noodzakelijk. Laat je airco minstens één keer per jaar, zeker juist voor je op vakantie vertrekt, onderhouden in een garage. Laat ook regelmatig de pollenfilter vervangen, bijvoorbeeld tijdens een grote onderhoudsbeurt. Zet voor je een tunnel inrijdt de recyclagefunctie aan in je wagen. Zo zal er minder vervuilde lucht uit de tunnel gebruikt worden om te koelen.

Het is reeds geschreven in deze blogpost, maar ik herhaal nog eventjes het belang van het tijdig uitzetten van je airco vooraleer je op je bestemming komt. Dit voorkomt de groei van schimmels en bacteriën in je verdamper.

Andere nadelen aan een airco in je wagen

Er zijn nog enkele nadelen verbonden aan het bezitten van een aircosysteem in je wagen:

  • je wagen verbruikt meer energie dan dat je gewoon met open ramen zou rijden. Dergelijk meerverbruik wordt geschat op ongeveer 5% (of 1 liter per 100 kilometer).
  • de airco zorgt op die manier voor een hogere uitstoot van fijn stof, CO en andere schadelijke stoffen.
  • het koelgas heeft een sterk broeikaseffect. Er kan altijd koelgas ontsnappen, ook bij reparaties bijvoorbeeld.

Tot slot een kort filmpje die bovenstaande tips herhaalt, voor wie graag beeld ziet.

Maar dat een airco zeer aangenaam kan zijn, bewijst deze koala:

Gelukkig zijn er hier geen koala’s in de buurt.

Foto: Canva

Deze website bevat affiliatelinks. Als je op een affiliatelink klikt, verandert dit niets voor jou maar verdien ik een commissie als je iets koopt voor mijn inspanningen. Dit verandert niets aan mijn oordeel: op deze website staan zowel berichten zonder affiliatelinks om jullie te informeren als affiliatelinks.n zonder affiliatelinks om jullie te informeren als affiliatelinks.

Lees ook: