tips om goed te slapen tijdens de zomer

Bijkomende tips hoe je het koel kan houden om te slapen tijdens een warme dag

Ben ik daar nu weer opnieuw met tips hoe je koel kan slapen? Voor zover je het nog niet doorhad: slapen is een favoriete bezigheid van mezelf. In het Nieuwsblad van 31 juli 2020 stonden er tips die gegeven werden door slaapexperten Annelies Smolders en An Mariman. Samengevat zijn het deze slaaptips om koel te blijven tijdens een warme nacht:

Zet je ramen open of slaap met een ventilator. Een ventilator voor een open raam of een bakje ijs of een bevroren fles voor je ventilator zorgt voor meer koelte. Zo maak je een eigen airco. Hoe lager je lichaamstemperatuur, hoe sneller je in slaap valt. Als je een ventilator gebruikt, moet je hem strategisch plaatsen. Geen frisse lucht in je onmiddellijke omgeving. Laat hem niet blazen in de richting van je gezicht. Zet hem eventueel in de richting van je deur zodat de warme lucht langs daar je kamer verlaat.Een airco mag niet te koud staan. De ideale temperatuur om te slapen is tussen 18 en 22 graden. Slaap desnoods een verdieping lager.

Slaap met een laken in plaats van een dons. Naakt slapen wordt afgeraden, je legt best iets over je. Want je koelt af tijdens de nacht. Je voeten mogen buiten het laken want zij zijn temperatuurregelaars. Ik had het al over slapen zonder donsdeken in een vorige blogpost hoe hou je het koel in je slaapkamer tijdens een hittegolf. Je zult nu misschien zeggen: maar ik heb een zomerdekbed en ik slaap daarmee. Als je toch dons verkiest om mee te slapen, kies dan eventueel voor een zomerdekbed dat ook verkoelend is. Een verkoelend hoeslaken kan ook helpen, net als de satijnen laken vermeld in mijn vorige blogpost over slapen in de zomer. Tijdens deze solden geeft Collishop tot wel 40 procent korting op slaapproducten: bedovertrekken, matrassen, lakens, hoezen, ….

Voor je gaat slapen, ga je beter niet meer in bad of gaan sporten. Een sauna nemen is ook geen goed idee. Je lichaam afkoelen met een lauwe douche kan eventueel wel.

Ga gewoon later slapen. Zo bouw je slaapschuld op die je later kan afbouwen. Enkele nachten minder slapen is geen ramp. Blijf wat langer in de tuin zitten. Hoe ontspannender, hoe meer kans dat je gemakkelijk inslaapt. Apart slapen is ook een oplossing. Met twee produceer je meer warmte dan alleen. Een pyjama zorgt voor een betere zweetopnamen en een betere regeling van je lichaamstemperatuur.

Je kan je lakens in de koelkast leggen of een icepack in je hoofdkussen steken. Of zoals reeds vermeld in mijn blogpost hoe hou je het koel in je slaapkamer tijdens een hittegolf. werken met een verkoelend hoofdkussen.

Zo nu heb je alles om er een koelere nacht van te maken tijdens deze warme dagen die op komst zijn.

Foto:  SHOP SLO® via Unsplash

Lees ook bij Koeljekot:

Hoe hou je het koel in je slaapkamer tijdens een hittegolf.
6 tips om je huis op een duurzame manier te koelen
Koelte, airco en huisdieren in een warme zomer

Als je deze info nuttig vond, dan kan je me altijd trakteren op een virtuele koffie via https://ko-fi.com/allesinjekot.

Dit artikel bevat affiliate links. Dat wil zeggen dat ik een vergoeding krijg als je iets koopt via een link op deze pagina. Dat kost jou verder niets extra’s, maar zorgt er wel voor dat ik jou kan blijven helpen met dit soort gratis artikelen.