energiezuinige airco's

De beste: energiezuinige mobiele airco’s 2020

We willen energie besparen en zo weinig mogelijk energie verbruiken, tenzij je eventueel voor je zonnepanelen grootverbruiker moet zijn. Mobiele airco’s verbruiken redelijk wat energie. Dus vroeg ik me af: wat zijn de meest energiezuinige airco’s in 2020?

Na vergelijking van enkele websites, vond ik maar één airco die de energieklasse A++ haalt. Er zijn meerder mobiele airco’s met energieklasse A+, maar hier gaat het om de meest energiezuinige en dat is er jammer genoeg maar één. Hopelijk zetten de aircofabrikanten de tendens verder om meer energiezuiniger mobiele airco’s van klasse A++ te ontwikkelen.

DE LONGHI PINGUINO PAC EX100

De'Longhi Pinguino PAC EX100 - Mobiele Airco
Foto: Bol.com

Een zeer zuinige airco die behoort tot energieklasse A++. Het energieverbruik per uur bij koeling is 0,7 kWu. Koelcapaciteit: 10000 BTU, geschikt voor ruimtes met een hoge warmtelast tot 23m2 of met een lage warmtelast tot 36 m2. Met afstandsbediening. Geluidsniveau 64 dB. Breedte: 445 mm, Diepte: 390 mm, Hoogte: 806 mm.

Scoort in de reviews van Bol.com wel maar 3,3 op 5 (3 reviews), vooral wegens prijs. Bij Coolblue 4 sterren op 5 (20 reviews).

Naar Bol.com voor de De Longhi Pinguino PAC EX100
Naar Coolblue voor de De Longhi Pinguino PAC EX 100

Wil je meer weten over het energieverbruik? Hoe het energieverbruik van een mobiele airco op jaarbasis berekend wordt? Klik dan door naar de blogpost Hoe wordt het energieverbruik van een mobiele airco op jaarbasis verrekend (met calculator)?

Foto:  Matthew Henry via Unsplash

Lees ook:

Hoe bereken ik welke mobiele airco ik nodig heb?
Een mobiele airco met of zonder buitenslang?
Waarop letten bij de aankoop van een mobiele airco?
De beste: de 5 stilste mobiele airco’s voor op de slaapkamer

Als je deze info nuttig vond, dan kan je me altijd trakteren op een virtuele koffie via https://ko-fi.com/allesinjekot.

Deze website bevat affiliatelinks. Als je op een affiliatelink klikt, verandert dit niets voor jou maar verdien ik een commissie als je iets koopt voor mijn inspanningen. Dit verandert niets aan mijn oordeel: op deze website staan zowel berichten met affiliatelinks als berichten zonder affiliatelinks om jullie te informeren als affiliatelinks.