slaaptips hittegolf

Hoeveel kost het verbruik van een mobiele airco ‘s nachts?

Je hebt een mobiele airco gekocht. Of je bent van plan er eentje te kopen, maar hoeveel verbruikt een mobiele airco? Je kon er al over lezen in mijn blogpost hoe weet ik wat het energieverbruik is van een mobiele airco? Maar ik vroeg me af: wat is het verbruik van een mobiele airco per nacht? Het antwoord vond ik bij Milieucentraal en Plusonline.
Eerst en vooral om het stroomverbruik te beperken, moet je zorgen voor een goede raamafdichting zodat de warme lucht niet binnen kan. Lees ook de blogpost welke raamafdichting voor mobiele airco is de beste?

Volgens Milieucentraal verbruikt een mobiele airco 200 kwh per 200 uur op jaarbasis. De CO2-uitstoot bedraagt 85 kilo bij een gebruik van 200 uur. Wat is nu de kostprijs op jaarbasis? 45 euro.

De kostprijs van je mobiele airco per nacht

De kostprijs per nacht van je mobiele airco is omgerekend als je 8 uur per nacht slaapt en de airco een uur voordien zou aanzetten, 2 euro per nacht. Niet te veel om een nachtje koel te liggen slapen. Het is de prijs van een drankje minder. Alhoewel je tijdens warme dagen meer moet drinken. Mijn redenering gaat niet op, je zult toch meer betalen.

De kostprijs van je mobiele airco overdag

Stel dat het overdag ook te warm is en je bent door corona gedwongen van thuis te werken, dus je besluit je mobiele airco 24 u op 24 u aan te zetten, hoeveel ben je dan kwijt? Dan is de kostprijs hiervoor 5,40 euro per dag.

 De kostprijs van een ventilator

Dat een ventilator goedkoper is, wist je al als je deze website volgt. Maar hoeveel is hij goedkoper? Als je de ventilator 9 uur ‘s nachts gebruikt, kost dit je 0,09 cent. Zet je hem 24u per dag aan, dan is de kostprijs 0,24 cent. De CO2-uitstoot is dan ook maar 0,48 kilo (bij een mobiele airco in gelijkaardige omstandigheden is dit 10,2 kilo CO2-uitstoot). Dus een ventilator is niet alleen goedkoper, maar ook milieuvriendelijker.

Deze website bevat affiliatelinks. Als je op een affiliatelink klikt, verandert dit niets voor jou maar verdien ik een commissie als je iets koopt voor mijn inspanningen. Dit verandert niets aan mijn oordeel: op deze website staan zowel berichten zonder affiliatelinks om jullie te informeren als affiliatelinks.n zonder affiliatelinks om jullie te informeren als affiliatelinks.

Lees ook op Koeljekot:

Welke raamafdichting voor je mobiele airco is de beste?
Hoe energiezuinig is een ventilator?
De beste: energiezuinige mobiele airco’s 2020
Energieverbruik piekt door ventilatoren, airco’s en koelkasten
Hoe weet ik wat het energieverbruik van een mobiele airco is op jaarbasis (met calculator)?
Het energieverbruik van je woning