speciale koeling

Speciaal koelen: de halsventilator

In deze rubriek speciaal koelen, heb ik rondgeneusd op Aliexpress, de website van Jack Ma, de grote baas van Alibaba die België mondmaskers geschonken heeft tijdens de coronacrisis. Daar vind je altijd de merkwaardigste producten. Merkwaardig? Misschien omdat wij ze in het westen niet gebruiken, maar ja, wij zijn dan ook geen hittegolven gewoon. Ik kan me voorstellen dat sommige dingen die ons merkwaardig lijken in andere landen met een warmer klimaat wel meer voorkomen. Vandaag de halsventilator. Een ventilator die je om je hals hangt. Opnieuw iets dat je beter niet te veel gebruikt in coronatijden om je eigen luchtstroom niet te ver te verspreiden, maar iets wat je wel kunt gebruiken als je alleen thuis bent of met mensen uit je bubbel.

Het zijn producten van Aliexpress, wat betekent dat ze goedkoop zijn, meestal gratis worden opgestuurd, maar waar je wel enig geduld moet voor hebben tegen dat ze aan je deur belanden. Maar geduld is vaak een mooie deugd. Geen dringende oplossingen dus om het koel te krijgen, maar misschien wel een idee tegen de volgende hittegolf?

Deze mini-halsventilator van Xiaomi is 180 graden draaibaar en oplaadbaar. Hij kost maar 3,47 dollar op dit moment. De verzendkosten bedragen iets meer dan 6 dollar. Als ik hem vandaag zou bestellen, heb ik deze halsventilator over een maand. Je vindt deze halsventilator via deze link.

Je kan ook kiezen voor een meer ‘design’-model halsventilator. Meer retro. De kostprijs is iets duurder: 6,40 dollar met 6,22 dollar verzendkosten die er nog moeten bijgerekend worden. Maar mits enig geduld heb je wel een retro ventilator rond je hals hangen om af te koelen. Deze retro halsventilator vind je via deze link op Aliexpress. 

H1f9f1b85555a4378b014761f2fb3a38dC
H03be83bd3fa0400aa06a5a771357923cS

Deze website bevat affiliatelinks. Als je op een affiliatelink klikt, verandert dit niets voor jou maar verdien ik een commissie als je iets koopt voor mijn inspanningen. Dit verandert niets aan mijn oordeel: op deze website staan zowel berichten zonder affiliatelinks om jullie te informeren als affiliatelinks.n zonder affiliatelinks om jullie te informeren als affiliatelinks.

Lees ook bij Koeljekot:

Speciaal koelen: de nekventilator
Speciaal koelen: de notebookventilator
Speciaal koelen: de retro bureauventilator met watermist
Speciaal koelen: de bureauclipventilator