6 tips om zuinig je airco te gebruiken

6 tips om je airco zuinig te gebruiken

Je hebt een airco, proficiat. Je weet dat hij redelijk energie verbruikt, dus wil je er natuurlijk zo zuinig mogelijk mee omspringen. Maar hoe doe je dat? Hier volgen 6 tips:

  1. Zet de airco alleen aan in de ruimtes die je echt wilt koelen. Dus niet in kamers die je toch niet gebruikt. Hou de deuren in huis dicht. Blijf altijd ventileren om een gezond leefklimaat in huis te behouden.


  2. Hou de ramen en de zonnewerking overdag dicht. Zet de airco enkel aan als het echt nodig is.


  3. Zet de temperatuur van de airco niet te laag. Een paar graden lager dan de buitentemperatuur is al genoeg. Een te groot verschil tussen buiten- en binnentemperatuur is niet gezond.


  4. Maak de buiten-unit regelmatig schoon. Bij voldoende onderhoud zal deze buiten-unit van de airco minder geluid maken, wat meegenomen is, maar ook nog efficiënter werken.


  5. Isoleer de leidingen waar het koudemiddel doorheen loopt. Je kan deze leidingen herkennen doordat ze binnen warm zijn en buiten zullen deze leidingen koud aanvoelen.


Bron: Milieucentraal.nl

Foto: Canva

Lees ook bij Koeljekot:


Uit welke onderdelen bestaat een airco?
Hoeveel verbruikt een airco?
Hoe onderhoud je een airco?
Wat is de klimaatimpact van de verschillende koudemiddelen van een airco?

Als je deze info nuttig vond, dan kan je me altijd trakteren op een virtuele koffie via https://ko-fi.com/allesinjekot.

Dit artikel bevat affiliate links. Dat wil zeggen dat ik een vergoeding krijg als je iets koopt via een link op deze pagina. Dat kost jou verder niets extra’s, maar zorgt er wel voor dat ik jou kan blijven helpen met dit soort gratis artikelen.