koel je kot

Wat is een multi-split airco?

Ondertussen weet je wellicht al dat een vaste airco ook een split-airco worddt genoemd. In de meeste omstandigheden is dat één buitentoestel of buiten-unit die verbonden is met één binnentoestel of binnen-unit. Maar je hebt ook een multi-split airco. Daarbij worden meerdere binnentoestellen gekoppeld aan één buiten-unit. Deze is dan ook zwaarder. Dit is vaak het geval bij winkels of kantoorgebouwen. Het hoeft wellicht niet gezegd te worden dat een buiten-unit bij een multi-split-airco veel lawaai maakt. Meer dan bij een enkele split-airco. Meer informatie hoe dit geluid te dempen vind je in de blogpost geluid: waar plaats je je airco?

In een private woning zal je een multi-split gebruiken als je een grote ruimte hebt of meerdere verdiepingen of kamers die gekoeld moeten worden.

Lees ook bij Koeljekot:

Wat is de klimaatimpact van de verschillende koudemiddelen van een airco?
Hoeveel verbruikt een airco?
Hoe onderhoud je een airco?

Foto: Canva

Als je deze info nuttig vond, dan kan je me altijd trakteren op een virtuele koffie via https://ko-fi.com/allesinjekot.

Dit artikel bevat affiliate links. Dat wil zeggen dat ik een vergoeding krijg als je iets koopt via een link op deze pagina. Dat kost jou verder niets extra’s, maar zorgt er wel voor dat ik jou kan blijven helpen met dit soort gratis artikelen.